Relaxedheid zit in een klein hoekje

Op het eerste gezicht is bovenstaande quote echt zo’n cliche, zo’n tegeltje aan de wand. Maar dat is nou net het maffe van cliches, ze zijn meestal wel gewoon waar. Het wordt niet voor niets een cliche.

Maar die kleine dingen, dat zijn wel de dingen waar je je relaxedheid moet zoeken. En dat is lastig, want als je veel en vaak gestressed bent wil je een grote oplossing, eentje die alles weer ok maakt en je aperelaxed achter laat. En natuurlijk zijn die er, alleen niet altijd voorhanden. Kleine dingen daarentegen zijn er genoeg. Als je ze maar wilt zien. En een aantal van die kleine dingen heeft hetzelfde grote effect als dat grootst en meeslepende geval waar je naar op zoek bent. Vandaar is mijn oproep: Vier het kleine! Het stoplicht dat op groen springt net als je aan komt fietsen. De kassa die net open gaat wanneer je met je kar aan komt rijden. ( met die spullen die net in de aanbieding waren toen je ze nodig had! ) Je snapt het wel en het is ook niet moeilijk, maar het is moeilijker dan je denkt. Want omdat het kleine dingen zijn kan je er zo overheen kijken. Je moet er dus wel wat voor doen, maar ik beloof je dat je niet alleen een leukere dag hebt (je kan echt op jacht gaan naar die kleine dingen, ze sparen) en je wordt er echt relaxed van.

Drie momenten die mijn dag een gouden randje gaven:

  1. De Appie zou tussen 9.30 en 10.30 komen maar ik had ook een afspraak om 11 uur. Het gebeurt vaak genoeg dat de Appie wat later komt dan gepland, maar vandaag waren ze keurig op tijd en was ik ruim op tijd voor mijn afspraak. Dat voelde als een klein feestje.
  2. De hele dag waren er flinke sneeuwbuien. Het rondje dat ik moest fietsen vandaag kon ik precies in het zonnetje doen. 5 minuten nadat ik weer binnen was kwam er een flinke hagelbui langs. Te gek.
  3. Omdat we tegenwoordig op inductie koken kan ik mijn Moka koffiezetter niet meer gebruiken, alleen op vakantie. Maar vandaag kreeg ik de adapter binnen die er bleek te zijn waardoor het nu wel weer kan. Zo’n lekker bakje weer!

Wat waren jouw momenten vandaag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart