RelaxHacks op Kickstarter

Ik had het in een eerdere blog al over ons wonderlijke lichaam gehad dat gemaakt is om te relaxen. Er is een heel systeem ingebouwd (het parasympatisch zenuwstelsel) dat klaar staat om na een periode van spanning de boel weer kalm maakt. Alleen betekent dat je het hebt niet meteen dat je het ook weet te gebruiken. Dat je de beste keukenapparatuur en pannen hebt betekent immers ook niet dat je de beste maaltijden maakt. Je moet er wel wat mee doen. En het gaat ook niet meteen goed. Groot voordeel en verschil in deze vergelijking is echter dat je koken moet leren, maar ontspannen alleen hoeft te herinneren. Dat zit er van nature al in.

De afgelopen maanden ben ik fanatiek ik de wereld van deze RelaxHacks gedoken. De lifehacks dus die je kan gebruiken om dat parasympatisch zenuwstelsel weer aan te zetten. Er er zijn er een heleboel. Kleine, vaak eenvoudige truukjes om die herinnering aan relaxen weer aan te zetten. En, net als in het echte leven, alles wat je aandacht geeft groeit. Dus hoe vaker je jezelf kan helpen ontspannen met een RelaxHack, hoe makkelijker het wordt. Langzaam verschuift het van een actieve handeling, naar een gewoonte naar een lifestyle.

Om mensen daarmee te helpen heb ik deze RelaxHacks verzameld en in een kaartenset gebundeld. Een soort relaxcoach in een doosje. De testversie die ik heb laten maken wordt hier in huis en bij vrienden al een tijdje getest en erg ok bevonden, dus nu is het tijd om het een echt product te maken. Gisteren heb ik het als project op Kickstarter gezet om zo het benodigde geld bij elkaar te krijgen om de kaartenset met het begeleidende boekje te gaan drukken. Maar daar heb ik natuurlijk wel hulp bij nodig!

Check deze link en pre-order je eigen kaartenset.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart